Domaine Charles Baur CRÉMANT D’ALSACE BRUT
Szczegóły
Producent | Domaine Charles Baur |
Kraj | Francja |
Region | Alzacja |
Apelacja | AOC Crémant d’Alsace |
Kolor | białe |
Szczep | Pinot Blanc, Auxerois, Chardnonnay |
Rodzaj | wytrawne |
Zawartość alkoholu | 11,5 % |
Objętość | 0,75 l |
Sposób produkcji | produkt organiczny (biologiczny) |
Opis
CRÉMANT D’ALSACE BRUT Domaine Charles Baur - Let's Wine
Cremant, to wino musujące produkowane metodą tradycyjną* (szampańską) w każdym rejonie Francji poza Szampanią. W tym przypadku w jednym z najpiękniejszych miasteczek Alzacji - Eguisheim - w gospodarstwie Domaine Charles Baur, gdzie obok cremant'ów powstają najwyższej jakości wina białe.
Ten Crémant d’Alsace jest wytwarzany ze szczepów Pinot Blanc, Auxerois i Chardonnay. Jest delikatnie wytrawny, pełen aromatów białych kwiatów i owoców (jabłek i gruszek) oraz charakterystycznej francuskiej brioszki. Doskonale zbalansowany z drobnymi bąbelkami. Fantastyczne wino musujące za rozsądną, zgoła nie szampańską, cenę.
Polecane jako aperitif oraz doskonałe do owoców morza, ryb i drobiu. Do kupienia w jednej z dwóch pięknych etykiet.
*metoda tradycyjna - przefermentowane po raz I wino zlewa się do butelek, po dodaniu mieszanki drożdży i cukru następuje II fermentacja w butelce